Adresa: Str.Principală, nr.339, Comuna Dăbâca, 407265

Tel.: 0264-355.973 Fax: 0264-355.951 Email: primariadabaca@yahoo.com

Infrastructura

21 November 2017

Drumuri publice. 

Prin comună trece drumul județean DJ161 care leagă localitățile Gădălin - Bonțida - Dăbâca - Pânticeu. Drumul național DN1C se află la 17 km de comună și orașul Cluj Napoca la 35 km.

Lungimea totală a drumurilor comunei este de 26,6 km, dintre care 17 km aparțin drumului județean DJ161 și 9,6 km sunt drumuri comunale.
Drumurile comunale permit accesul spre zonele pitorești ale comunei, dar nu sunt modernizate, fiind fie pietruite, fie din pământ.

 

Alimentare cu apă. Se realizează prin intermediul unui branșament la magistrala Cluj-Gherla. Există o rețea de 28,3 km de conducte de apă potabilă, pusă în funcțiune în anul 2008 și aflată într-o stare foarte bună.Comuna se bucură de 14 cișmele publice de apă potabilă.Alimentarea cu apă se realizează și din surse proprii, aproape fiecare gospodărie beneficiând de o fântână.


În momentul de față nu există o rețea de canalizare sau o rețea de alimentare cu gaze naturale, dar aceste lipsuri fac parte din proiectele pentru viitor.


Electricitatea. Este asigurată de societatea națională de furnizare S.C. Electrica S.A., existând un număr de 699 de consumatori casnici și 21 de consumatori mici.


Telecomunicații. Rețea ce telecomunicație prin cablu aparține de Romtelecom, comuna având un număr de aproape 400 de abonați. Rețeaua de telefonie mobilă este asigurată de Vodafone în mare parte a comunei.
Furnizorul principal de Internet este Romtelecom, dar 12 locuitori ai comunei beneficiază de Internet prin Vodafone. Pe lângă numărul de locuitori care beneficiază de acest serviciu, toate instituțiile publice ale comunei dipun de Internet.
Televiziunea este asigurată de Romtelecom.

 

Tranporturile în comun. Fac legătura între comună noastră si reședința de județ, orașul Cluj, precum și cu orașele Gherla și cu Dej.. Operator este S.C. Vio&Dani cu un nr. de 4 autoturisme a câte 20 de locuri fiecare.

 

Comerțul. Este susținut de magazine mici tip ABC și anume 9 magazine de desfacere cu amănuntul.

 

Turismul. Tipul turism este agroturism. În comună există 20 de locuri de cazare.